Kontante nyheder

REPLIK: Nu har vi jo elevator, så fjerner vi da trappen?

BevarKontanter svarer på klumme fra Politiken, hvori det hævdes at kontanter er sentimentale og kun bruges af lyssky typer. ‘Findes der andre end frisører og tennistrænere, der kun tager imod kontanter, hvilket må have sin lyssky forklaring?’, skriver Hans Davidsen-Nielsen – vi svarer igen!

Læs artikel her

SVENSKER: Jeg bruger kontanter igen – det skulle du også gøre

Sverige har forsøgt at lave et kontant-frit samfund og regner med at være helt uden kontanter i løbet af 3 til 4 år. Men hvad så, hvis der er strømafbrydelse?

‘Släpper vi helt taget om kontanterna förlorar vi också möjligheten till handel vid händelse av strömavbrott. Varför betalning med mobilen inte verkar slå igenom på bred front kan bero på att folk inte gillar tanken påen plånbok som blir obrukbar när batterierna är slut.

Læs artikel her

Knaldet for hvidvask af 2.292 kroner?

Det kunne have været smukt, om bagmandspolitiet havde brugt bare halvt så meget energi på Danske Bank, som den her stakkels kok, der skulle af med 52.292 kr. fordi han havde modtaget betaling i kontanter fra et middagsselskab.

Læs artikel her

Finansansatte vil bevare kontanterne

De finansansatte er ikke klar til at vinke farvel til kontanterne. To tredjedele mener ikke, at kontantreglen, der pålægger butikker at modtage kontanter, skal ophæves. Og halvdelen mener ikke, at Danmark bør blive et land, der er helt fri for kontanter.

Læs artikel her

Svenske tyve stjæler ugler

Artikel på engelsk om, hvad svenske tyve stjæler, hvis der ikke findes kontanter. Vi afslører her: Ugler! Og så stiger antallet af røverier, overfald og elektronisk svindel!

Læs artikel her

Musikeren Flemming Muus elsker kontanter. Og vil hellere have pengene hos sig selv end i banken.