Dansk Erhverv vil af med kontantpligten og har senest den 1. december i år kaldet reglen for »forhistorisk«.
Det har fået seniorkonsulent i Ældresagen, Louise Kambjerre Scheel til at reagere med et indlæg hos RADAR.
Valgfriheden er befriende – hvis man ellers kan vælge. Det er nemlig ikke alle, der har valget om, hvordan de vil betale. En gruppe mennesker i vores samfund er fuldstændig afhængige af at kunne betale kontant. Kontanterne er for dem ikke en nostalgisk genstand at betale med, det er ikke en romatisk hilsen til det forhistoriske.
Kolde kontanter er derimod midlet til at kunne klare sig selv og varetage egne interesser. Retten til at betale kontant er adgangen til at være en del af samfundet på lige fod med alle andre.
Det kan for eksempel være mennesker, der er født med et udviklingshandicap eller mennesker med en erhvervet hjerneskade. Der er også en del, der er socialt udsatte og ikke har adgang til et dankort. Det er ikke mange, der er afhængige af kontanterne, men det er en gruppe, som hverken vi eller Dansk Erhverv bør ignorere”, skriver hun.

HISTORIELØST
Alle tiltag, der begrænser adgangen til at betale med kontanter, bidrager til at marginalisere og ekskludere mennesker i vores samfund, der i forvejen er blandt de mest udsatte. Retten til at betale kontant, som er foreskrevet i loven, hører ikke en forhistorisk tid til.
*
Det er ikke bare historieløst, men også privilegieblindt at påstå det modsatte”, slutter seniorkonsulent i Ældresagen, Louise Kambjerre Scheel

LÆS HELE ARTIKLEN HER: https://radar.dk/holdning/aeldresagen-dansk-erhvervs-omtale-af-kontanter-som-forhistoriske-er-ren-privilegieblindhed

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *