Kontanter har en minimal effekt på smittespredningen af coronavirus, og der er stadig grupper, der har brug for at kunne betale med kontanter. Derfor er det uhensigtsmæssigt at suspendere kontantreglen, forklarer erhvervsminister Simon Kollerup (S) i et svar på et spørgsmål fra Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh.

Ministeren har rådført sig med Statens Serum Institut og konstaterer på den baggrund:


“På baggrund af Statens Serum Instituts vurdering af, at håndtering af kontanter har en minimal effekt på smittespredningen, sammenholdt med at særligt visse samfundsgrupper (ældre, socialt udsatte og handicappede borgere) fortsat har behov for at kunne betale med kontanter, vurderer jeg, at det samlet set aktuelt ikke er hensigtsmæssigt at suspendere kontantreglen.”

 

Læs hele svaret – klik her

 

Du kan også finde dokumentet på Folketingets hjemmeside: https://www.ft.dk/samling/20191/almdel/eru/spm/276/index.htm 

Kontantreglen er § 81 i Betalingsloven, der pålægger betalingsmodtagere at tage imod kontanter mellem kl. 6.00 og 22.00.

1 svar
  1. Benedikte sommer
    Benedikte sommer siger:

    I gør alle danske borgere meget sårbare ved at udfase kontanter Som betalingsmiddel. Vi taber, ødelægger, mister eller får stjålet vires smartphones og dankort eller bliver frarøvet vores koder. Hvordan skal vi kunne købe dagligvarer og adgang til offentlig transport når vi ikke har andet end de kontanter vi kan hæve på vores konti og have som sikkerhed. Lukker den digitale mulighed ned pga. strømsvigt eller cyberangreb er ikke kun enkeltindivider ramt men måske hele samfundet, om vi ikke har adgang til kontanter som vi har hævet forud som sikkerhed i disse tilfælde. Vi borgere er altså ikke en flok får man kan manipulere til at tro at digitale betaling er et sikkert betalingsmiddel. Vores penge er vores, som vi altid skal have adgang til i form at kontanter så vi kan bruge dem også når vi er børn, voksne, eller sårbare. Kontanter på lommen sikrer os mod at overleve og klare os igennem når digitale penge ikke kan bruges.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *