Politikens leder fra fredag den 1. december 2023 handler om kontanterne og hvorfor de skal bevares som katastrofeberedskab.
De skriver blandt andet:
“Kontanter er det eneste betalingsmiddel, der kan bruges uafhængigt af elektricitet”.
“For vi har brug for kontanter. MitID-skandalen og det offentliges digitaliseringsrus har i den grad vist et behov for, at samfundet også tager hånd om folk, der er digitalt udfordrede. Og som ellers frister en ulyksalig tilværelse i en menneskeskabt digital underklasse. Vi må aldrig komme derhen, hvor mennesker også afskæres fra pengesystemet.”
“Desuden er der et sikkerhedselement, hvor de senere år har lært os, hvordan alting kan inddrages i en ny tids hybridkrige. Selv vores energiforsyning og vandværker udgør potentielle mål for fjendtlige kræfter – stater, terrorister eller magtfulde kriminelle. Det samme med vores digitale pengesystem.”

Ariklen er bag paywall og kan læses herhttps://politiken.dk/debat/ledere/art9644845/Skrot-bare-1000-kronesedlen-men-l%C3%A6g-lige-m%C3%A6rke-til-beskeden-fra-Sveriges-katastrofeberedskab men kommentarerne er gratis at læse. Se et par stykker af dem her:

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *