Morten Bødskovs følgebrev til l94

Så kom det forventede lovforslag, l94, der næsten ikke har nået at være i høring: Erhversministeriet ønsker at stramme hvidvaskreglerne yderligere, så vi nu kun må betale 15.000 kr kontant i en handel.
I en ikke særlig fjern fortid var der slet ikke noget maks-beløb for den slags, EU og eurozonen har et maxbeløb på 10.000 euro(ca 70.000 kr!) men her i Danmark er vi så kriminelle og hvidvasksekretariatet har fået hvidvask så meget på hjernen, at maksbeløbet først blev nedsat til 50.000 kr, så 20.000 for to år siden, og nu, hvis Erhvervsministeriet får deres forslag stemt igennem: sølle 15.000 kr i kontanter per handel!

De indkaldte sedler
Hvorfor er det så vigtigt, kan man spørge sig selv og jo, det er også noget rod.
I den fremsættelsestale  Erhvervsminister Bødskov har vedlagt lovforslaget skriver han blandt andet: ‘Lovforslaget skal styrke værnet mod hvidvask i detailhandlen i forbindelse med seddelindkaldelsen ved at nedsætte kontantforbudsgrænsen fra 20.000 kr. til 15.000 kr. Hermed mindskes risikoen for, at den del af de indkaldte pengesedler, der er  forbundet med kriminel aktivitet, bliver sat i cirkulation i detailhandelen. Kontanter vil i højere grad blive indløst via bankerne, som er omfattet af hvidvaskloven og har personale, der er uddannet til at håndtere kontantindbetalinger under iagttagelse af hvidvaskreglerne’.
Så det ministeren laver, er et forsøg på at lave ‘damage-control’ på den dårligt planlagte udfasning af 1000 kr sedlen – det skal vi så alle sammen bøde for, igen!

Kriminalisering
Ministeren, der endnu engang kriminalisere de borgere, der har sparet kontanter op gennem mange år og ikke kan forventes at kunne redegøre for dem iflg. hvidvaskreglementet, ønsker altså at gøre det endnu sværere at bruge de 1000 kr sedler, de har liggende!

Det er trist, synes vi her hos Bevar Kontanter! Ekstremt nedladende overfor de ærlige danskere, der har kontanter liggende og endnu et angreb på vores ret til selv at bestemme hvad vi vil bruge vores penge til – og hvordan!

Hvis du er medlem af et parti vil vi gerne opfordre dig til at skrive til dine politikere, og bede dem stemme nej til l94!
Mind dem også lige om at 74 procent af Danskerne vil bevare kontanter og ikke øsnker et såkaldt kontantløst samfund.

LINKS TIL LOVFORSLAGET: https://www.ft.dk/samling/20231/lovforslag/l94/20231_l94_som_fremsat.htm

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *