BEVAR KONTANTER var i Radio4 onsdag morgen.Lyt her(starter ca 30 min inde)
Man tager en skive af gangen og tilsidst er det hele væk. Det hedder SALAMI-METODEN, og det virker somom, at det er den, banker og myndigheder har brugt, når de arbejder for at komme af med kontanter?

Rygterne svirrer om 1000 kr. sedlen som Nationalbanken og regeringen ifølge Dagbladet Børsen nu vil afskaffe. Først blev beløbet vi må købe for kontant sænket fra 50.000 til 19999 kr. Så holdt danske banker op med at veksle danske kroner fra udlandet og kursen faldt til nul – man kan ikke få vekslet danske penge, hvis man er udenlands mere. Og nu vil Nationalbanken angiveligt helt afskaffe 1000 kr. sedlen – og give borgerne EN chance til at indløse deres ‘tusser’ – bagefter er de værdiløse.
Og så skal beløbet vi må købe noget af hinanden af med kontanter, sænkes igen. Det er den ene skive efter den anden…Nu vil man afskaffe 1000 kr sedlen. Den er alt for kriminel, mener man. Men da den blev indført i 1975 var den gennemsnitlige faglærte timeløn ca 30kr.
I dag er den gennemsnitlige faglærte timeløn ca 270 kr.
Ved udgangen af oktober i år var der samlet 69,3 mia kontanter i omløb (mønter/sedler), hvor sedlerne udgjorde 63,1 mia.
Af de 63,1 mia udgør 1000 kr sedlen ca 40% (25,2 mia), og udfases 1000 kroneseddel uden, at der printes flere af de andre sedler, ja så falder den danske kontantmængde med 37% og SÅ bliver det svært at holde det system igang!
Børsen erfarer…

‘Tusindkronesedlen skal afskaffes. Det erfarer Børsen, der skriver, at Nationalbanken og regeringen forbereder en såkaldt pengeombytning. Det betyder, at man i en periode vil kunne bytte sine tusindkronesedler til andre pengesedler. Gør man ikke det, bliver ens tusindkronesedler ugyldige.
Derudover vil regeringen ifølge Børsens oplysninger sænke grænsen for, hvor meget man kan betale i kontanter. Den nuværende grænse ligger på 20.000 kroner.’
Læs mere her: https://avisendanmark.dk/erhverv/medie-erfarer-snart-skal-du-af-med-dine-1000-kronesedler
POLITISK OPBAKNING?
Medlem af de konservative, Rasmus Jarlov skriver på Twitter/x:
Det ville Nationalbanken også, da jeg var erhvervsminister. Jeg sagde nej for at holde fast i kontanter. Ligesom jeg sagde nej til erhvervsorganisationers ønske om, at endnu flere virksomheder skal kunne sige nej til kontanter. Der arbejdes meget ihærdigt for at udfase kontanter, og det vil være godt for statens kontrol og banker og betalingsterminalerne, som får procenter ved alle elektroniske betalinger. Hvis kontanter skal overleve kræver det politisk opbakning.

Herfra Bevar Kontanter følger vi sagen – og opfordrer alle til at skrive til de politikere de kender, og minde dem om, at de skal bakke os borgere, der ikke ønsker et kontantløst samfund og vil bevare kontanterne, op!
BEVAR KONTANTER var i Radio4 onsdag morgen. Lyt her(starter ca 30 min inde)
1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] TIL AT BETALE Nationalbankens argumenter for at udfasningen af 1000 kr sedlen er nødvendig, er heller ikke noget, der falder i god jord i Bruxelles: ‘ECB […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *